BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Van Horne Kastelenroute vanuit Helden

Marjanne en Gerard hebben het plan geopperd om samen een leuke fietstocht te ondernemen. De bedoeling was om de Kersenroute bij Mariënwaerdt te doen, maar toen bleek dat daar de jaarlijkse landgoedfair was en er een enorme drukte werd verwacht, hebben we besloten om naar een andere omgeing te gaan.

Het is het Leudal geworden, een omgeving die we enige tijd ook al een keer hebben gedaan en we waren toen aangenaam verrast door de mooie omgeving. Het Leudal ligt ten westen van Roermond. We zijn gestart vanaf de parkeerplaats van restaurant De Belaeving bij Helden. Nog geen 2 kilometer later zijn we gestopt bij een picknick tafel langs de Snepheiderbeek. Daar hebben we koffie gedronken en onze zelfmeegenomen kruimelroom vlaaitjes gegeten.

We gingen verder en wilden in Haelen iets gaan drinken. We zijn iets van de route afgeweken op zoek naar het ‘gezellige’ centrum van Haelen. Het dorp was echter in rustte, er was werkelijk helemaal niets te doen. De kerkdeuren stonden open maar zelfs daar was geen mens te bekennen. Dus zijn we teruggefietst naar de route en hebben deze vervolgd. Niet ver van Haelen ligt namelijk Horn, het plaatsje waar we de vorige keer vanuit vertrokken zijn. Daar was wel een gezellig terras bij Café Resautrant Aan de Kirk. We vonden nog net een tafeltje en hebben lekker genoten van een frisdrankje.

Na Horn fietsten we door het prachtige Leudal. Na het plaatsje Baexem bereikten we Heythuysen. Ik had de route iets aangepast zodat we langs het Boscafé De Busjob kwamen. De bedoeling van mij was om daar de lunch te gebruiken. Ik kende de eetgelegenheid als omdat we er al eerder zijn geweest samen met Bart, Eline en Diem. Toen we daar aankwamen zagen we dat we die dag niet de enigen waren die dit plan hadden, het was erg druk. Toch vonden we ook hier een tafeltje in de schaduw van een parasol. Voor vandaag was dat geen overbodige luxe, want het was erg warm.

De lunch was heel goed en de bediening liep gesmeerd. Ondanks de drukte hadden we snel onze bestelling.

We vervolgden onze route voor het laatste gedeelte. Ik had de route zo gepland dat we via een mooi weggetje weer op de oorspronkelijke knooppuntenroute kwamen. Even later kwamen we langs Recreatiepark De Leistert. Een prachtig park voor ieder wat wils. Ook hier zijn we eerder op bezoek geweest bij Eline en Bart toen zij daar in een huisje op vakantie waren. Om het park te laten zien aan Marjanne en Gerard zijn we er even overheen gefietst.

We waren alweer toe aan een bankje, maar helaas was dat nog niet zo gemakkelijk. Zoals dat wel vaker het geval is zie je ontelbaar veel bankjes, behalve als je er eentje zoekt. Uiteindelijk hebben we even in een bos op een balk gezeten en hebben we wat druifjes gegeten. Toen hebben we echt het laatste stuk afgelegd. Aangekomen bij het startpunt hebben we nog een drankje dedaan, meet heerlijke nacho’s bij De Belaeving. Daarna zijn we beiden op eigen gelegenheid naar huis gegaan.

Plaatsen: Helden, Neer, Buggenum, Haelen, Horn, Baexem, Heythuysen, Roggel, Heibloem, Eghel

Knooppunten: 67 – 66 – 64 – 77 – 78 – 50 – 52 – 45 – 95 – 38 – 43 – 41 – 46 – 49 – 16 – 17 – 18 – 19 – 23 – 68 – 67

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén