BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Deurne-Vlierden-Neerkant

Het dreigde te gaan regenen, maar toch heb ik me klaargemaakt voor een mooi nieuw rondje. En net op het moment dat ik de fiets op stapte vielen de eerste druppels. Het was niet veel, dus ben ik toch vertrokken voor ongeveer 91 km richting Deurne en Neerkant. Qua temperatuur was het prima en de wind viel mee.

Het eerste gedeelte ging prima. Omdat het een onbekende route was kon ik niet zo goed inschatten waar ik was, maar op een gegeven moment herkende ik de weg van Deurne naar Helmand, daar moet ik oversteken. Dit gebied ken ik wat beter door de MTB toertochten die ik hier meermaals heb gefietst. Toch liep het aantal afgelegde kilometers niet heel snel op.

Aangekomen in de omgeving van Vlierden en Liessel kwam ik langs het festivalterrein van de Truckshow Liessel 2023 van de Turftruckers. Een samenkomst van honderden truckers die allemaal naar dat terrein moesten. Kilometers lang stonden ze stil, midden op de smalle weg. Dus was ik genoodzaakt om door de berm te fietsen, wat met een racefiets niet echt fijn is. Even later reed ik op een weggetje waar ik talloze vrachtwagens tegenkwam, deze keer rijdend (met een forse snelheid). Omdat de weg niet erg breed was en deze weggebruikers weinig blijk gaven van sociaal gedracht en midden op de weg bleven rijden, moest ik wederom telkens de berm in. Een berm met grof grint en kuilen. Ik mag van geluk spreken dat ik geen lekke band heb gekregen. Het lijkt me duidelijk wat ik hiervan vind en zal er verder maar geen woorden meer over vuil maken.

Na dit voorval was het een keer tijd voor een pauze. Ik kon echter geen kankje vinden en besloot dan maar net voor Ysselsteyn op een trapje bij het Peelkanaal te gaan zitten.

Daarna heb ik in Ysselsteyn nog wat water getapt bij het watertappunt aldaar. De route vervolgde richting Merselo en Overloon. Ik kwam er achter dat als ik nog wat extra kilometers zou maken de 100 kilometer zou kunnen halen. Helaas begon het weer te regenen, maar dat weerhield me er niet van om toch die extra kilometers te maken. Met net iets meer datn 100 km op de teller kwam ik thuis. De Gran Fondo van augustus is dus ‘in the pocket’.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén