BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Fietsen door het dal van de Mark: Zundert – Hoogstraten

Na een heerlijk ontbijt zijn we gestart met onze fietsroute van Zundert naar Hoogstraten (B), door het Land van de Mark en natuurgebeid Het Merkske. Het weer beloofde weer goed te worden, hoewel het in het begin nog wat fris was. Direct buiten ZUndert zagen we vooral veel boomkwekerijen. Dat heeft een mooi divers landschapsbeeld. Beter dan alleen maar mais. Toen we net in België waren, langs het riviertje de Mark, bij stuw E, zijn we even op een bankje gaan zitten, in het zonnetje. Heerlijk.

Na een poosje richting knooppunt 13 werd aangegeven dat de route russen 13 en 21 geblokkeerd was. Toch gingen we door, maar de afsluiting was dusdanig dat we er niet door konden. Via een omweg zijn we richting knooppunt 21 gegaan, maar eerst wat horeca gezocht. Dat vonden we bij De Treehouse Bar van recreatiegebied De Mosten. Daar hebben we een kopje koffie gedronken en wat lekkers erbij genomen.

Na de pauze moesten we de route weer terugvinden. We zijn via het plaatsje Meer (B) terug gefietst naar knooppunt 21. Vanaf daar gingen we België uit en Nederland in. Om vervolgens weer Nederland uit te gaan en België in. Zo ging het een paar keer.

Vlak voor het natuurgebeid Het Merkske hebben we nog weer even gepauzeerd. Daarna fietsten we richting Hoogstraten (B). Daar aangekomen hebben we de fietsen geparkeerd en hebben we de kerk en het begijnenhof bezocht. Heel mooi.

Na onze wandeltochtje door Hoogstraten zijn we op het terras van Hotel De Jachthoorn gaan zitten en hebben we genoten van een heerlijke De Koninck biertje. Vervolgens weer op de fiets voor de laatste etappe. Aangekomen bij knooppunt 28, net na Hoogstraten, vonden we een picknickbankje waar we onze maaltijdsalade hebben gegeten.

Toen ging het echt terug naar Zundert. Aangekomen in Wernhout hebben we nog een lekker biertje gedronken op het terras van Cafetaria De Bolle Buiken. Als afsluiting zijn we naar de IJssalon van Zundert gegaan voor een ijsje en een heerlijke koffie. Toen was de fietstocht echt ten einde. Bijna 75 km.

Plaatsen: Zundert, Wildert, Oekel, Groote-Eijsel (B), Meer (B), Bergen (B), Vijfhuisen (B), Castelré, Hal, Wortel kolonie (B), Hoogstraten (B), Maalbergen, Wernhout

Knooppunten: 64 – 65 – 47 – 56 – 51 – 30 – 13 – 21 – 28 – 53 – 52 – 11 – 35 – 29 – 36 – 39 – 09 – 97 – 96 – 79 – 93 – 90 – 56 – 47 – 65

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén