BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis eigen route

Ik ben in het weekend naar ’s Heerenberg gegaan en heb de fiets laten nakijken bij de Giant Store. Daar werd me verzekerd dat er geen framebreuk is, maar dat de kraak door het stilstaan van de fiets en daarmee het uitdrogen de reden kan zijn. Ook de poetsmethode, met de tuinslang, wordt sterk afgeraden. Dat weet ik wel, maar het is zo makkelijk om het erge vuil er even snel af te spuiten. Het advies was om enkele delen, zoals de zadelpen, te smeren met carbon pasta en de ketting goed vet te maken.

De adviezen heb ik opgevolgd. Ik heb de andere ketting erop gelegd en er flink wax opgedaan. Het resultaat was dat het kraken al flink minder was, maar nog niet echt weg. Misschien toch een kwestie van tijd.

De route heb ik deze keer bijna helemall gedaan, behalve het stuk om de camping aan de Qauyweg. Dus al met al erg tevreden en het vertrouwen in de fiets komt weer aardig terug.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén