BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Zeeland toertocht 52km 2023

De toertocht van Zeeland is voor mij de eerste toertocht van dit seizoen waar ik aan meedoe. Tot nu toe waren er allerlei omstandigheden waardoor in me niet ingeschreven heb ik een toertocht, maar gelukkig is het er toch van gekomen. Dus ben ik zondagochtend vroeg op pad gegaan naar Zeeland. De startlocatie is sinds vorige jaar op een veel gunstigere plek dan voorheen en voor mij goed bereikbaar. Daar aangekomen om iets na achten bleek ik niet de eerste te zijn. De inschrijvingen waren al in volle gang.

Na het inschrijven ben ik direct op pad gegaan. De avond van tevoren had ik de GPX van de route gedownload en voor mij is dat geen overbodige luxe. De pijlen die de route aangeven waren de standaard pijlen die de laatste jaren worden gebruikt, maar dan roze van kleur. Die zijn niet altijd even gemakkelijk te zien. Maar ondanks het gebruik van de GPX route ging het toch een paar keer fout. Met name op de lange rechte stukken waar de gedachten wel eens ergens anders naartoe gaan mis ik wel eens een pijl. Gelukkig grijpt mijn Wahoo dan snel in en begint deze te klagen.

De route van Zeeland is zoals altijd erg mooi. Het grootste gedeelte gaat door de Maashorst, een prachtig natuurgebied bij Uden. Het weer was ook goed. Omdat het de dagen voor de toertocht heel veel had geregend waren de paden zo nu en dan aardig modderig, maar niets waar niet door te komen was. In het begin van de tocht was het wat koud en mistig, maar dat mocht de pret niet drukken.

Een flink gedeelte voor de pauze heb ik samen gereden met een andere deelnemer die een mooi tempo had. Na de pauze hebben we weer ieder ons eigen tempo aangenomen. Het is toch ook wel lekker om alleen door de bossen te fietsen.

Ik weet dat aan het einde van de Zeelandse toertocht nog wat klimmetjes zijn opgenomen. Maar toen ik zag dat ik nog maar 3 km moest, ging ik er vanuit dat dat deze keer niet het geval was. Dat was een misrekening. De klimmetjes kwamen er toch. Mijn herrinnering was dat deze best pittig waren, maar eigenlijk viel dat best nog wel mee. Aan het einde van de tocht zag ik dat mijn gemiddelde op 22,9 km/u stond. Best een goed resultaat, en dat dan voor bijna 59 km. Ik was tevreden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén