BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

ATB tocht TTV Uden 55 km

Voorlopig de laatste toertocht van dit seizoen in de buurt van mijn woonplaats. In de tweede helft van maart is de toertocht van Liessel, maar dan is het echt voorbij. Dus was mij er alles aan gelegen om deze tocht te gaan doen en ook de lange versie. En het weer was eigenlijk heel mooi, wel wat koud, maar geen reden om niet te gaan.

Dus om 7:54u de auto ingestapt, op naar Uden. De start van de route was evenals vorig jaar bij Buitensportcentrum De Mastworp. Ik was bijna de eerste, men was nog een het opstarten. Vroeg op pad om anderen niet in de weg te zitten. Maar dat viel een beetje tegen. Ik heb het idee dat het me allemaal niet meer heel gemakkelijk afgaat, dus na een aantal kilometers kwam er een groepje voorbij. Dat ging tijdens de rit een aantal keren zo. Zelf heb ik niemand ingehaald en dat is eigenlijk wel een beetje vreemd. Normaal gesproken gaat het wat gemakkelijker, zeker als de paden wat harder zijn. En dat waren ze vanwege het koude weer.

De route was, zoals bijna elk jaar, erg mooi. Zeker de plaatjes met de opkomende zon die door de bossen schijnt en over de soms nog bevroren plassen en takken. Wat heerlijk om op zo’n zondagochtend in de bossen te zijn. Genieten!

Ook was de route erg goed uitgepijld. De pijlen zelf waren niet zo opvallend, maar de plaatsing vond ik erg goed. Ik ben geen enkele keer fout gereden en heb ook niet constant op de GPS hoeven kijken. Tijdens de rit heb ik ook heel veel leden van de TTV Uden gezien die de route voortdurend aan het controleren waren. Ook de poortjes van de begrazingsgebieden werden bewaakt en opengehouden. Top, pluim voor de organisatie.

Op de pauzeplek was ook niets aan te merken, voldoende keuze in allerlei dranken en eten, zoals thee, bouillon, krentenbollen, bananen, stroopwafels, water en sportdrank. Als ik al 1 ding zou kunnen aanmerken in dat het feit dat de pauze wel wat vroeg in de route lag, al na 24 km, terwijl er dan nog meer dan 30 zijn te gaan. Mijn voorkeur is dat de pauze na de helft van de route ligt. Maar een kniesoor die daar op let.

Kortom, een hele mooie route die wat mij betreft wel wat zwaar aanvoelde. Dat lag niet aan de route maar aan mijzelf. Ik was blij dat ik hem heb gereden, maar zeker ook blij dat ik weer aan de finish kwam.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén