BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Weert MTB Route zuidlus

Ik had een Marktplaats afspraak in Weert, een uurtje rijden. Omdat ik dan toch daar in de buurt was had ik het plan opgepakt om de MTB route van Weert even mee te nemen. Dus had ik mijn moutainbike op de auto gezet en ben ik vertrokken naar Weert. Daar aangekomen had ik nog niet het adres van de verkopen dus ben ik eerst maar gaan fietsen.

De MTB route van Weert bestaat officieel uit twee lussen, dus zuidlus van 42 km en de noordlus van 12 km. Ik heb ervoor gekozen om alleen de zuidlus te doen. De route was redelijk, niet meer dan dat. Het aantal singletracks was zeer beperkt en de paden door de bossen waren niet erg uitdagend. Ook waren er nogal wat tussenstukken over verharde wegen. Dus al met al geen route om een uur voor te reizen, of je moet in de buurt zijn.

Wel moet ik erbij zeggen dat het weer niet heel geweldig was. Het was bewolkt en dan ziet het er allemaal net iets minder florissant uit. Daarbij kwam nog dat door de vele regen van de afgelopen tijd er op enkele plekken forse moddelpoelen stonden. Op enkele plekken ben ik van de fiets afgestapt en ben gaan lopen. Dat is iets waar de organisatie die verantwoordelijk is voor de MTB route niet veel aan kan doen. Ik denk dat als het mooi, zonnig en droog weer is en de paden zijn niet te modderig, dan kun je met plezier een rondje maken zonder al te veel uitdaging. De omgeving is wel mooi, dus geniet daar dan van.

Na zo’n 42 km kwam in terug bij de auto, die ik had geparkeerd bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord, een horeca gelegenheid bij recreatieplas de IJzeren Man. Inmiddels had ik het adres van de verkopen van Marktplaats en heb ik de koop gesloten. Daarna terug naar huis,

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén