BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Betuwe en Nederrijn

6 April en de temperatuur zou 25 graden worden. Dat kan maar één ding betekenen en dat is de fiets pakken en een mooi rondje fietsen. Omdat het in het voorjaar is hebben we voor de bloesem in de Betuwe een route gepland. Dianne en Twan zagen het ook wel zitten dus hebben we hen opgepikt en zijn we na een heerlijk kopje koffie vertrokken naar Opheusden. We hebben de auto geparkeerd bij de veerpont Lexkesveer. Vlak daarbij ligt ’t Veerhuis Opheusden. Een mooi vertrekpunt, maar ook zeker een mooi punt om te eindigen.

Vanuit ’t Veerhuis gingen we langs de Nederrijn over de dijkwegen richting het veerpont van Amerongen. Met een prachtig zicht op de Utrechtse Heuvelrug en Rhenen. In Amerongen hebben we een stop ingelast bij Kasteel Amerongen, Liz Restobar om precies te zijn. Een prachtige locatie.

We hebben de route vervolgd naar Wijk bij Duurstede. Ook daar hebben we even gerust om een bankje aan de dijk en hebben we een krentenbol gegeten. Daarna fietsten we door Wijk bij Duurstede, een prachtig plaatsje wat we al eerder met Dianne en Twan hebben bezocht.

Bij Wijk bij Duurstede zijn we met de veerpont weer naar de overkant gegaan. We fietsen langs Rijswijk op, wederom over de dijkwegen en bereikten Maurik. Ik had al eerder gekeken of er in Maurik een leuke stopplek was en die was er, namelijk bij de molen van Maurik. Een hele leuke kleinschalige theetuin met heel vriendelijke mensen. We hebben daar een kleine lunch genuttigd.

Toen was het tijd voor de laatste voor de laatste etappe. Omdat Dianne en Twan bijtijds thuis moesten zijn hebben we de turbo erop gezet. Nog even pauzeren bij een vijvertje in Kesteren en wat druiven gegeten. Toen was het rondje klaar. Dianne en Twan zijn naar huis vertrokken, wij hebben nog even een ijsje gegeten op het terras van ’t Veerhuis. Daarna kwam er ook voor ons een einde aan een heerlijke fietstocht. Het enige wat een beetje tegenviel was de drukte op de dijkwegen. Vooral de motoren waren vervelend, maar dat is een bekend maatschappelijk probleem. In de zomer moet je hier wellicht niet komen.

Plaatsen: Opheusden, Bontemorgen, Amerongen, Wijk bij Duurstede, Rijswijk, Maurik, Ingen, Ommeren, Leutes, Kesteren

Knoopunten: 94 – 92 – 13 – 09 – 08 – 77 – 76 – 17 – 15 – 37 – 73 – 74 – 75 – 78 – 07 – 06 – 03 – 05 – 90 – 93 – 91 – 92 – 94

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén