BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Venlo – Greenport Bike Highway Route

Er stond weer een rondje van meer dat 100 km op het programma en opnieuw geïnspireerd door een route van de Boxmeerse Toerclub. Deze keer was Venlo het doen, en dan met name de hele Bike Highway van Venlo naar America (Horst aan de Maas).

Het weer was niet echt om over naar huis te schrijven en de wegen waren nog erg nat van alle regenbuien van de dagen en de nacht ervoor. Maar je moet toch wat. Dus ik heb het risico maar genomen. Tijdens de rit ben ik nog wel een keer natgeregend, maar er zit toch niets anders op om door te fietsen.

In Venlo heb ik de pauze genomen, aan de Maasboulevard. Daar waren al een paar arbeidsmigranten die het nog vonden om om 10 uur ’s ochtends al aan het bier te zitten. Er was niet echt een lekkere ontspannen sfeer op die plek. Dat lag niet enkel aan deze arbeidsmigranten, daar had ik geen last van, maar het was het hele plaatje. Het druilerige en donkere weer hielp daar niet bij.

Voor wat betreft de route was het wel prima. Zeker de eerste helft via Arcen tot aan Venlo was mooi. De Bike Highway is vooral lang en recht. Dat is natuurlijk precies wat een Bike Highway hoort te zijn. In het laatste gedeelte kwam ik op plaatsen waar al veel vaker ben geweest, zoals Merselo en Vredepeel.

Einde van de route, met een mooie gemiddelde van meer dan 31 km/u, ondanks de natte wegen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén