BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje 33 Boxmeer (Land van Cuijk)

Eindelijk was het dan weer zo ver, het Rondje 33 van Boxmeer (Land van Cuijk) werd weer verreden. Dit rondje wordt elk jaar voor Daags Na De Tour in Boxmeer georganiseerd en gaat langs alle 32 dorpen en 1 stadje (Grave) van het Land van Cuijk.

Dit jaar zou ik samen met Tonny en Gijs doen, maar op het laatste moment heeft Gijs zich afgemeld. Tonny en ik zijn samen vertrokken. Direct na de start (8:00u!) kregen we een medestander die het eerste gedeelte achter ons bleef fietsen. Later heeft hij ook kopwerk verricht.

In Oploo was de eerste pauze was gepland, maar die zijn we voorbij gereden. Aanvankelijk wilde ik thuis nog even bijtanken, maar dat hebben we ook niet gedaan.

Na Wanroij konden we aanhaken aan een steeds groter wordende groep. De snelheid lag iets boven de 36km, en dat ging op een gegeven moment iets te hard (Parijs is nog ver šŸ˜‰ ). We zijn op een iets rustiger tempo naar de eerste pauze gereden. Deze pauze was bij ViaSana in Mill. Daar werk Dirk en die heb ik even verrast met mijn aanwezigheid. Na een kop koffie, sportdrank bijtanken en een banaan zijn we weer verder gegaan.

Langzaamaan kreeg Tonny het wat zwaarder. Bij de Kraaijenbergse Plassen moesten we onze medestander laten gaan. Meer en meer stortte Tonny in, hij was toe aan een pauze. Deze hebben we ingelast bij de pont bij Cuijk. Hier hebben we wat energie tot ons genomen.

Tonny heeft het een beetje gehad.

Na de pauze bleef de snelheid van Tonny wat laag. Hij liet weten dat ik maar mijn eigen tempo moest gaan fietsen, hij zou de eindstreep hoe dan ook wel halen. Ik heb even tegengesputterd, maar na herhaaldelijk aandringen ben ik doorgefietst.

Tot vlak voor Haps. Daar kreeg ik voor de eerste keer in mijn racefiets loopbaan een lekke band en heb deze dus onderweg moeten repareren. Gelukkig had ik mijn gereedschap en pompje bij me en ben ik erin geslaagd om de binnenband te vervangen. Ik kon weer verder en de band bleef goed tot het einde.

Vlak voor Oeffelt haalde ik nog een klein groepje in, maar net na Beugen moest ik toch mijn meerdere erkennen en kwamen een gedeelte van de groep mij weer voorbij. Maar ik was er en dat was wel prettig. Dat kun je wel zien aan onderstaande foto.

Binnen en blij

Achteraf viel het me dus best mee. Het is me beter afgegaan dan voorgaande jaren, en de 70km van de dag ervoor zaten me dus toch niet dwars. Het blijkt dat regelmatig een trainingsrondje maken toch echt de moeite waard is.

Volgend jaar zeker weer meedoen!!!

Mijn rit inĀ CyclemeterĀ en inĀ Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén