BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje 33

Het was weer tijd voor het Rondje 33 van Boxmeer. Rondje 33 betekent een route van 133 km langs alle 32 dropen en 1 stadje van het Land van Cuijk. Deze tocht wordt elk jaar daags voor ‘Daags na de Tour’ georganiseerd en wordt een beetje een vaste activiteit van Tonny en mij.

Dit jaar had Gijs besloten mee te fietsen. Dus om kwart voor 8 zondagsmorgen gingen we op de racefiets richting Boxmeer voor de inschrijving. Een beetje jammer is dat ik de tijdsmeting gestart heb vanaf de rotonde bij Sint Anthonis. Daardoor kan ik het resultaat van eerdere jaren niet echt vergelijken.

Het fietsen ging prima. In de buurt van Vierlingsbeek kwam een grotere groep ons achterop rijden. Pas bij de oversteek in Maashees besloot ik aan te haken. Dat hebben we een hele tijd volgehouden. Na ledeacker was een kleine communicatiestoornis waardoor de hele groep (behalve 1 persoon en ikzelf) op de weg bleven fietsen. Na korte tijd dacht ik om even flink door te trekken om de groep voor te blijven wanneer het fietspad eindigd en ik de weg op moest. Dat ging even 40+ km/u. Ik was dus een flink stukje los. Pas in Wanroij, bij de oversteek van de rijksweg, ben ik weer achter aangesloten. Dit hebben we volgehouden tot Mill, althans, er kwam een breuk in de groep. Bij de rontonde van Erica besloot ik een poging te wagen om de eerste groep bij te halen. Dat lukte net niet. Bij aankomst bij de pauzeplaats in Mill was ik op een paar meter genaderd.

Na de pauze zijn we weer op eigen kracht verdergegaan. Deze fase was niet altijd even makkelijk voor iedereen. Menig maal werd ik verzocht het tempo wat terug te nemen. Na verloop van tijd bereikten we de pont bij Cuijk. Daar hebben we ook even een rustpauze ingelast. Tenslotte besloten we allemaal het rindje helemaal af te maken. Het beste was er bij Tonny en Gijs wel af. Maar we hebben samen de finish in Boxmeer bereikt. Daar zat het ontvangscomitee op het terras te wachten met een heerlijk koude Radler.

Volgend jaar weer!!

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén