BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje in de buurt 100+ km

Ik ben getriggerd voor een lange (100+ km) tocht door Strava. Daar was een challenge online gezet voor de maand april, om een rit van 100 km of meer te fietsen. Oorspronkelijk was mijn bedoeling om naar Venlo te fietsen en aan de andere kant van de Maas terug te gaan. Echter, door de Coronacrisis werd geadviseerd om niet te ver van huis te gaan, dus is het een rondje in de buurt geworden.

En er is in de buurt echt wel voldoende te fietsen. Het prettige is dat je weet waar je naartoe gaat en dat de route dan gevoelsmatig wat korter is.

De challenge was de April Gran Fondo.

Wat wel een beetje jammer was, was dat ik rond de 25 km een dood ree op het fietspad naast de N277 bij Vredepeel vond. Ik heb dit gemeld bij de Politie en neem aan dat het dier is opgehaald. Erg jammer van zo’n mooi beest.

Verder verliep de tocht zonder problemen. In Wilbertoord heb ik even gerust.

Daarna was mijn bedoeling om bij Dianne en Twan in Oeffelt even aan te gaan. Dat heb ik ook gedaan, maar er was niemand thuis. Dus ben ik verder gegaan. Ik wilde daarna rusten bij het bankje op de dijk bij Boxmeer, maar bij aankomst bleek deze bezet. Door de 1,5 meter samenleving besloot ik verder te gaan. Aangekomen bij de stuw in Sambeek heb ik daar nog even een korte rustpauze ingelast.

Doordat mijn plan was om 100+ km te fietsen ging ik er van uit dat een gemiddelde van 30+ km voor mij niet haalbaar zou zijn. Maar geheel tegen verwachting is, en door wat meewind aan het einde van de tocht, heb ik toch een gemiddelde van 30,3 km/u gehaald. Da’s niet slecht voor iemand van bijna 57 ;-).

Dus al met al was ik zeer tevreden met de rit. Er zullen dit jaar nog wel meer 100+ km ritten volgen hoop ik.

Mijn rit in Cyclemeter en in Strava!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén