BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Groesbeek – Overasseltse Vennen – Grave – Zeeland

Om weer in aanmerking te komen voor de Strava May 100 km challenge heb ik een nieuw rondje gepland die net iets langer dan 100 km is. Het rondje is gebaseerd op het oude zondagochtend rondje naar Groesbeek.

Bij de Overasseltse vennen heb ik de route wat uitgebreid door het natuurgebied over een smal fietspad. Heel mooi, maar voor het wielrennen eigenlijk niet geschikt. Het was niet druk met fietsers, dus nu viel het allemaal wel mee. Bij de Overasseltse vennen heb ik ook de eerste rustpauze ingelast.

Ik was redelijk vroeg onderweg om de grote drukte een beetje voor te zijn. Het was echter nog wel een beetje koud, iets te koud om behaaglijk te zijn. Maar in de pauze bij de Overasseltse vennen heb ik even heerlijk in het zonnetje gezeten.

Hierna ging te trip naar Zeeland, het dorpje dan wel te verstaan. Hier had ik een waterpunt opgezocht op internet om de bidons bij te vullen. Maar op de plaats waar die zou moeten zijn volgens de internetsite drinkwaterkaart.nl was helemaal geen tappunt. Dus maar nagevraagd en gelukkig was er een aardige mevrouw die mij naar de hoofdstraat verwees. Bij de kerk is een tappunt, en dat klopte. Dus heb ik hier maar meteen een korte pauze ingelast.

Het rondje was verder prima om te doen. Ik zou het zo nog een keer doen, maar het stukje door de Overasseltse vennen is mooi, maar die zou ik toch links later liggen. Het rondje is leuk, afwisselend met klimmetjes in de buurt van Groesbeek, lange stukken langs de weg naar Oss N324 en naar Zeeland, maar ook leuke stukken door het buitengebied en zelfs een mooi stukje dijk bij Grave en Velp. Het is zeker een aanrader.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén