BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Gemert – Beek en Donk

Evenals de eerdere route naar Helenaveen heb ik deze route ook gevonden op de Strava Club Land van Cuijk en Maasduinen. Althans, met wat aanpassingen want voor een doordeweekse tochtje was hij iets te lang.

Uiteindelijk is het een tochtje van zo’n 60 km geworden. Een mooie tocht met wat aantekeningen. Het leek me leuk om eens aan de andere kant van de Stippelberg, via de Peeldijk richting Vredepeel dte gaan. Dat betekent bij Millheeze rechtdoor over de rotonde. Dat was echter een vergissing. Het fietspad langs de Peeldijk is waardeloos. Smal en met enkel zeer slecht gelegde ruwe straatstenen. Het fietspad is ook twee-richtingen, dus tegemoedkomend verkeer is lastig en inhalen al helemaal. Geen pad om te herhalen.

Ook de route door Bakel en Milheeze is niet optimaal. Daarom heb ik de route aangepast om deze knelpunten te mijden.

De temperatuur vandaag was voor het eerst dir jaar tropisch. En dat was te merken. Ik had aardig wat moeite om op snelheid te blijven en koelde niet genoeg af. Uiteindelijk mag ik niet ontevrede zijn maar iets koeler heeft toch wel mijn voorkeur.

Maar de (aangepaste) route is zeker de moeite waard om ’s avnds nog een keer te gaan doen.

Op enkele plaatsen heb ik gecontroleerd hoe het verliep met de Tracking optie van de Wahoo. Deze loopt de laatste tijd telkens vast en dat levert natuurlijk ongerustheid op bij het thuisfront. Dit is opnieuw bij deze tocht weer gebeurd. Mogelijk dat een update van de Wahoo dit moet oplossen. Dat is nog even afwachten. Mocht dat niet gebeuren, dan moet ik de Strava Beacon functie gaan gebruikten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén