BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Wandelroute VA5 – Valkenburg aan de Geul – Sibbergrubbe

Als tweede wandeling op onze eerste dag zijn we vanaf ons huisje naar beneden gewandeld naar de Daalhemmerweg in Valkenburg. Nu komen we al zolang in Valkenburg maar blijkbaar is er nog steeds iets nieuws te ontdekken.

Nog nooit waren we aan de overzijde omhoog gewandeld, terwijl we er toch regelmatig tegenaan hebben gekeken. De wandeling begon op het Landal park zelf en we daalden af door de bomen naar de parkeerplaats van de Steenkolenmijn Valkenburg. Een attractie die je zeker moet bezoeken als je in Valkenburg bent, erg leuk.

Nadat we de Daalhemmerweg waren overgestoken was het klimmen geblazen. Langs het Sprookjesbos in Valkenburg. Hierna was het weer afdalen naar de Sibbergubbe. Deze weg komt uit op de grote weg naar Valkenburg. Van hieruit zijn we naar het centrum van Valkenburg gegaan om een heerlijke limburgse vlaai te kopen, de bakker zijn niog wel open.

Tenslotte was het weer terugklimmen naar het Landal park. Deze keer opnieuw een stukje wat we in al die jaren nog nooit hadden gezien, de Konijnsgracht. Deze komt uit op het speelveld bij het park. Na iets minder dan een uur waren we weer terug.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén