BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Wandelroute Wi24 – Gulpen-Wittem – Van Epen naar Landsrade

De tweede dag van onze januari vakantie en opnieuw staat een wandelroute op het programma. Ook weer niet te lang, omdat we geen santaire stops kunnen maken, want alle horeca is gesloten vanwege de Corona lockdown.

De keuze is gevallen op de wandelroute WI24 in de buurt van Epen. Niet omdat dat onbekend gebied is, maar dit rondje hadden we nog niet eerder gedaan. Wel zijn we vorig jaar van dezelfde plek gestart maar toen zijn we meer richting Mechelen gegaan. Deze keer ging het rondje richting Landsrade.

Vrij snel kwamen we langs een recreatiepark, Ons Krijtland. We stonden er van te kijken dat we hier nog nooit van hadden gehoord, maar toen we na de wandeling terugreden kwamen we er van de andere kant langs, en toen bleek dat we het vorig jaar juni al eens hadden gezien toen we van Mechelen naar restaurant Gerardushoeve fietsten. Het ziet er toch allemaal heel anders uit als je het van de andere kant bekijkt. Overigens ligt het recreatiepark op een prachtige plek met mooie vergezichten. Evenals de Gerardushoeve aan de overzijde van de weg, waar je kunt uitkijken over dal richting de Camerig en Cottesse.

Ook de wandeling bood mooie uitzichten en liep door prachtige bossen. Ondanks dat het hier en daar nat was konden we er toch goed doorkomen, de modder viel gelukkig mee, op een paar plekken na.

De wandeling zat erop. Eentje die zeker aan te raden is, zowel in de winter als in de zomer. Na de wandeling zijn we in Epen naar Bakkerij Franssen gegaan om lekker limburgs brood te halen en natuurlijk hoort daar ook een Limburgse vlaai bij.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén