BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Wandelroute KR12 – Stadswandeling Kerkrade

Vandaag was een wat minder goede dag voorspeld qua weer. Het regende wat, dus is de keuze van wandeling voor vandaag gevallen op de stadwandeling van Kerkrade. Kerkrade was sowieso een stad waar we nog een keer naartoe wilde, dus de stadwandeling kwam goed van pas. Helaas was er i.v.m. Corona heel weinig te doen in de stad. Winkels waren gesloten, evenals de horeca.

De wandeling willen we echter in zomerse tijden nog wel een keer overdoen.Zeker in combinatie met shoppen. We hadden de indruk dat Kerkrade voor wat betreft winkels zeker wat te bieden heeft. Zo ook de cultuur en musea. Tijdens de stadswandeling kwamen we langs het Museumplein Kerkrade. Hier zijn 3 grote musea bij elkaar gebracht te weten Continium, Cube en Columbus. Allemaal musea die het bezoeken waard zijn. Dat gaan we ook zeker doen als ze weer zijn geopend.

De route zelf is ook zeker de moeite waard. Hoewel je met een stadwandeling verwacht dat je vooral door de stad loopt en informatie krijgt over de history en de gebouwen in de stad, loopt deze stadwandeling vooral door parken en buitenplaatsen. Zoals Kasteel Erenstein, gelegen naar Gaia Zoo. Tegenwoordig is Kasteel Erenstein een Fletcher Hotel. Het park er omheen is mooi, maar komt denk ik meer tot recht in de zomerse maanden.

Teruggekomen bij de auto besloten we meteen terug te gaan naar ons vakantiehuisje. Het weer was niet geweldig en we moesten ook naar het toilet ?. Zo kwam er een einde aan een mooie wandeling die we zeker nog een keer zullen doen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén