BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Siberie Route 4 TC Boxmeer alternatief via Vredepeel

Een paar dagen na de strenge vorst van temperaturen van -14 graden zijn we in sneltreinvaart het voorjaar in gevolgen. Vandaag was het 19 graden (in de plus), dus een verschil van 33 graden binnen 12 dagen.

En als de temperaturen weer stijgen begint het wielrenhart weer sneller te kloppen. Na mijn werk heb ik dus weer voor de eerste keer dit jaar de wielrenner gepakt. Ik wilde rustigen beginnen dus koos ik voor de route via Sambeek, langs de Maas richting Vierlingsbeek. Daarna volgde Holthees, Smakt en Venray. Via aan omweggetje ben ik naar Overloon gefietst, heb een rustpauze genomen bij Siberië en van daaruit langs het natuurgebied Zwartwater richting Vredepeel. Tenslotte was het weer via Westerbeek terug naar huis. 51 km in het totaal.

Ik had me een beetje verkeken op de wind, deze was redelijk. Maar dat betekent dat er ook stukken wind mee zijn, en dat is wel erg lekker. Qua temperatuur was het geweldig. Ik had mijn armstukken aan, maar die heb ik al snel uitgedaan. Heerlijk weer in de korte broek en wielershirt.

Het resultaat was trouwens zeer prettig, iets boven 31,5 km/u gemiddeld. En dat is na een lange wielrenpauze zeker niet teleurstellend. Dit smaakt wel naar meer.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén