BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Merselo via De Rips

Het weer wordt langzaam beter. En hele dagen op mijn eigen kantoortje thuiswerken geeft lichamelijk geen voldoening. Dus moeten we er af en toe uit, en als het zonnetje gaat schijnen en de temperatuur komt boven de 16 graden, dan gaan de wielrenbeentjes wel kriebelen.

Dus vandaag maar even de werkdag verlegd en wat eerder de laptop dichtgeslagen en de wielerkleding aan gedaan. Ik wilde niet een hele lange tocht maken. De route rondom Merselo via de Rips leent zich hier uitstekend voor. Vooral het gedeelte rond Merselo is echt heel leuk om te fietsen. Mooie verkeerluwe wegen. Hoewel het niet uitgesloten is dat je er nogal wat landbouwverkeer kunt tegenkomen. Maar ja, dat is in het Brabantse en Limburgse land niet te vermijden.

De route door het Sint Tunnisse bos is te doen. Het houd niet over en er moeten niet teveel takken en bladeren liggen, dan kan het wel wat gevaarlijk zijn. Zeker de veeroosters moet je met voorzichtigheid nemen. De route loopt ook langs de Bunthorst op. Het fietspad is daar wel erg smal en eigenlijk meer bedoeld voor recreatie fietsen. Zeker ook het feit dat het eindigd in een stukje onverhard draagt daar niet positief toe bij. Maar met enige voorzichtigheid is het zeker goed te doen. Het alternatief is helemaal doorrijden naar Elsendorp, en dat is een flink stuk extra.

Maar de route is leuk om doordeweeks te doen. Op deze dag was er nogal wat wind. Dat gaf me zeker in het gedeelte richting Venray en later het stuk naar Overloon en Oploo een extra boost.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén