BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Groesbeek – Kraaijenbergse Plassen

Na het werken weer even een mooi ritje op de wielrenner maken. Het doel was wat klimmetjes in de buurt van Groesbeek.

En wat een ritje werd het. Soms verlies je toch echt het vertrouwen in de mensheid. Allereerst was er een jonge dame die een nogal onstuimige actie uithaalde. Bij de oversteekplaats in Oeffelt kwam zijn op een scootertje met passagier voor mij staan. Bij groen licht vertrok ze, erg langzaam. Ik wilde haar niet inhalen en was bezig wat snelheid te maken, totdat zij op het idee kwam om flink in de rem te gaan. Ze schreeuwde naar mij dat ik afstand moest houden. Door haar actie kwam ik bijna ten val, ik kon nog net op de fiets blijven, gelukkig. Toen ik uitleg vroeg in nogal duidelijke bewoordingen waarbij ik aangaf dat zij erg onverantwoordelijk bezig was, werd me nog een keer duidelijk gemaakt dat ik afstand moest bewaren. Ik heb haar vervolgens ingehaald en haar gemaand afstand achter mij te bewaren. Ik heb haar niet meer gezien, mede door het feit dat haar scootertje waarschijnlijk niet harder ging dat zo’n 28 km.

Aangekomen op de weg door Breedeweg vond een passerende auto het nodig om zijn ruiten te sproeien met een sproeier die meer naast de auto spuit dat op de ruit. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het een bewuste actie was om een wielrenner even te pesten. Met dat soort volk hebben we tegenwoordig helaas te maken.

Toen ik langs de Camperplaats Jachthaven ’t Loo bij Linden kwam zag ik een tweetal ambulances staan en bleek men bezig met een reannimatie. Die blik zette alles weer in een ander perspectief. Moet je je druk maken om die dingen die eerder tijdens de rit zijn gebeurd? Deze gedachte is even bij me blijven hangen en ook gingen mijn gedachten uit naar de persoon die werd gereannimeerd en de familie van deze persoon.

Ik heb de rit verder goed afgerond. Al met al heb ik toch genoten van de tocht en het is zeker een route die ik vaker zal doen. Na gedane arbeit is het goed rusten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén