BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Wandeling Sint Anthonis Bos

Geen Moutainbike ter beschikking, deze is nog steeds bij de fietsenmaker, maar toch wat beweging erin gooien. Dat doen we dan maar met een wandeling.

Een tijdje geleden kwam ik langs het defensiekanaal aan de Gemertse kant van het bos, dat gedeelte zit in onze eigen vaste MTB route, en daar zag ik flink door bevers aangevreten bomen. Dat wilde ik Ine ook laten zien, dus zijn we met de auto naar Landhorst gereden, hebben deze geparkeerd bij de speeltuin aan de rand van het bos en zijn we gaan wandelen.

Omdat ik in eerdere toertochten wat afwijkende paadjes heb gefietst heb ik Ine daar overheen geleidt. Voor mij was dat ook weer een openbaring hoe deze paadjes aan elkaar zijn geregen en waar je daadwerkelijk uitkomt. Op de fiets is dat toch anders dan te voet.

Aangekomen bij het defensiekanaal zagen we na verloop van tijd de aangevreten bomen. Het waren er weer meer dan een paar weken geleden. Ook de route van de bevers vanaf de houtwal richting het water was duidelijk zichtbaar in de gevallen bladeren.

Omdat de bevers zich overdag niet gemakkelijk laten zien was de kans niet heel erg groot dat we ze zouden spotten.

Maar de wandeling was prima. Daarna was het lekker warme chocolademelk drinken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén