BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Biebosch – Gerendal – Valkenburg

Vakantie! En tijd om er heerlijk op uit te trekken. Helaas zijn er wegens de Corona pandemie geen winkels en horeca op, dus moeten we onze tijd anders invullen. En dat is geen probleem. We hebben ontzettend veel geluk met het weer, prachtige blauwe luchten en heldere vergezichten.

Bij het inchecken bij de receptie kregen we zoals altijd wat informatie mee. Deze keer zat er een wandeling door het gebied de Biebosch en Het Gerendal bij. De beschrijving was enkel met aanwijzingen, dus er was geen GPS bij. Ook was het geen vaste route die gemarkeerd is met gekleurde paaltjes. Dus heb ik zo goed als mogelijk de routeaanwijzingen op papier gevolgd en in Komoot de route proberen uit te zetten. Dat bleek naderhand verrassend goed gelukt te zijn.

Het leuke aan de route was dat het dus geen vastgestelde route met routepaaltjes is, dus je komt dan ook op paden waar he nog niet bent geweest. Toegegeven, veel paden hebben we wel al eerder gezien, maar elke keer is het tocht weer anders.

De ondergrond was deze keer gelukkig was harder. ’s Nachts was het redelijk koud geweest, dus de bovenlaag was net niet bevroren, maar wel hard. We weten dat als het nat is en zacht, dat je op verschillende plekken in de Zuid-Limburgse bossen erg moeilijk kunt lopen. Zeker als je naar beneden gaat en het pad loopt schuin, dan willen je voeten nog wel eens onder je vandaan glijden. Dat viel deze keer dus erg mee.

De wandeling zelf was zeer de moeite waard. Zeker het eerste gedeelte, direct na de oversteek over de Daalhemmerweg. Daarna volgde de Biebosch, soms een sprookjesachtig bos. Aan de rand van het bos kwamen we uit op een prachtig uitzichtpunt.

Na de Biebosch en het Gerendal kwamen we beneden bij het Sint Jans Boskapelletje van Schin op Geul. Daar staken we de weg over naar het prachtige kasteel Schaloen.

Daarna was het een kwestie van de Geul volgen, dan kom je vanzelf in Valkenburg. Daar zijn we naar de bakker gegaan voor een lekkere Limburgse vlaai. Daarna zijn we de Cauberg op gewandeld en kwamen we weer terug bij ons huisje op Landal Kasteeldomein de Cauberg. Heerlijk gewandeld en daarna heerlijk rusten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén