BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Valkenburg – Margraten

Vakantie in Zuid-Limburg. Wat doe je dan? Precies, de fiets meenemen. De eerste planning was om de wielrenner mee te nemen omdat de MTB in reparatie was. De reparatie was fors en de onderdelen nauwelijks verkrijgbaar. Maar toch was hij net opt ijd klaar. Dus koos ik er toch voor om de MTB mee te nemen.

Het enige onzekere was nu nog de staat van de MTB routes in Zuid-Limburg. Aangezien het best nat is geweest de laatste tijd en ik weet dat de Limburgse ondergrond nogal glad kan zijn als die nat is, heb ik een slag om de arm gehouden. Na de wandeling van gisteren had ik me al voorbereid op een andere invulling dan de MTB route. Gelukkig was het ’s nacht nogal koud waardoor de paden wel redelijk hard waren. Je moet dan ook niet later op de dag gaan, want dan zijn ze alweer opgewarmd en modderiger.

Dus ik heb alle moed bij elkaar verzameld en ben de MTB opgestapt. Gelukkig start de route op het vakantiepark Landal Kasteeldomein De Cauberg, alwaar we een huisje hebben geboekt. De route loopt zelfs gedeeltelijk over het vakantiepark.

Het eerste gedeelte van de route gaat door de heuvelachtige bossen bij het Casino. Hier kreeg ik al te maken met gladde afdalingen, diepe sporen en onmogelijke klimmetjes (door de modder). Hierna heb ik het nog even een kans gegeven op het vakantiepark, maar daar waren enkele afdalingen die in de modder en glibberigheid zelfs gevaarlijk waren.

Dus heb ik de beslissing genomen om met de MTB een route over de verharde weg te maken. Deze route had ik al deels uitgezet voor de wielrenner, dus het was even aanpassen en verder gaan. Natuurlijk is het fietsen met de MTB anders dat met de wielrenner, dus op een gegeven moment had ik genoeg gezien en ben weer richting Valkenburg gegaan. Vanaf Terlinden ging het via Margraten en Sibbe terug. Natuurlijk was de laatste uitdaging de beklimming van De Cauberg. Dat was na de heerlijk afdaling van de Daalhemmerweg. De beklimming was het laatste wat ik nog had en was pittig. Het was niet mijn beste prestatie, maar ik ben er gekomen. Einde van een toch wel enerverende tocht met verschillende uitdagingen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén