BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Boxmeer – Gennep – Well – Overloon vv

22 Mei, het 2e verjaardagsfeestje van de kleinzoon. Maar voordat ik het kon gaan vieren stond er nog een fietstocht op het programma.

Rekening houdend met de wind koos ik ervoor om een bekende route, via Boxmeer, Gennep, Well en Overloon, om te draaien. Dat kwam iets beter uit met die nooit ophoudende wind. En een route andersom fietsen levert toch een heel ander gevoel op. Alles ziet er eigenlijn net iets anders uit. Ook deze keer was dat het geval. Niet dat alles onbekend was, integendeel. Het begin van de route kon ik bijna blindelings doen. Via Westerbeek en de Kuulenweg (natuurgebied Zwart Water) om de Ballonzuilbossen heen. An dan via Overloon, Holthees en Maashees naar Geijsteren. Daar maakte ik een omweggetje richting Oostrum naar Wanssum. Bij Wanssum ben ik over de brug over de Maas gegaan naar Well.

Na Well begint het stuk door en langs de Maasduinen. Daarna ben ik de grote weg weer overgestoken, bij Heukelom, naar de Maas. Vervolgens langs de Maas op. Bij Afferden heb ik een pauze genomen. Daarna ging het even mis. Ik was in de veronderstelling dat ik van daaruit direct naar Gennep ging, dus sloeg ik linksaf. Maar dat was niet goed. Ik besloot toch de weg te vervolgen. Later koos ik ervoor om door Heien terug te steken naar de geplande route. Een leuk extraatje moet ik zeggen. Het was lang geleden dat ik door Heien was gereden.

Bij Gennep heb ik vervolgens opnieuw een extra lusje genomen, via Ottersum. Dit alles om te proberen om de 100km weer aan te tikken. Iets wat eigenlijk niet echt de bedoeling was. Maar als het toch goed gaat en je zit in de buurt van die afstand, waarom dan niet. Uiteindelijk is het gelukt en kom ik heerlijk rusten. Daarna was het tijd voor het kinderfeestje.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén