BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Wandelen bij Walbeck

Het voorjaar is alweer een hele tijd aan de gang maar het is er nog niet van gekomen om met Twan en Dianne, Fietsclub Het Roze Knipje, een fietstocht te maken. En ook nu waren de voorspellingen niet geweldig, dus kozen we ervoor om op Koningsdag een wandeling te gaan doen. Dianne en Twan zouden deze keer de route kiezen enop aanraden van ons hebben ze gezocht in Duitsland. Daar is het tenslotte een gewone door-de-weekse dag.

Dianne kwam op de proppen met route 1193 Walbeck van de website Wandelgids Zuid-Limburg (wandelgidszuidlimburg.com). We waren meteen akkoord en zo zijn we op donderdagochtend richting Oeffelt vertrokken om Twan en Dianne op te halen. En omdat het de eerste tocht van Fietsclub Het Roze Knipje was hadden we wat meegnomen voor bij de koffie.

Na de koffie was het tijd om te vertrekken naar Walbeck. Daar aangekomen zijn we meteen vertrokken. Omdat we hadden gezien dat er onderweg niet veel horeca was had Ine krentenbollen meegenomen. Wel ging de route grotendeels door de Maasduinen, een prachtig gebied met mooie vennen en meertjes. Na bijhna 6 km kwamen we langs een bankje en daar hebben we even gerust en de krentenbollen gegeten.

Daarna ging het weer verder richting Schloss Walbeck. We hadden verwacht dat we daar wel even lekker op het terras konden gaan zitten en een lekker drankje en lunch konden nuttigen, maar daar aangekomen bleek dat het Schloss en de Biergarten alleen op vrijdag, zaterdag en zondag open zijn. Helaas. Wel konden we gebruik maken van het toilet en dat was wel even fijn.

Na Schloss Walbeck was het nog geen 2 km meer naar Walbeck en naar de auto, dus dat viel wel mee. Daar aangekomen wilden we toch nog wel even wat drinken, en misschien ook wel wat eten, want het was inmiddels al na vier uur. Veel was er echter niet open, dus kwamen we uiteindelijk uit bij Steakhouse Walbeck. We zijn naar binnengegaan en gevraagd of we wat konden eten. Dat kon, dus hebben we een heerlijke schnitzel met pommes besteld. Vooraf een goulash soep, die wel iets meer gebonden had kunnen zijn, maar toch goed smaakte na een, voor mij fikse wandeling. Na het eten kregen we nog een likeurtje aangeboden, een Kroatische Julischka, een peren-pruimen likeur. Erg lekker. Na het eten nog even een ijsje gegeten bij Eiscafe Latino No.2.

Na de terugreis en een kopje koffie bij Dianne en Twan ging de reis weer terug naar Sint Anthonis. Einde van een mooie dag.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén