BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis TOS herfstroute

Dit weekend is de toertocht van Gassel gepland, maar ervaring leert dat dit niet de meest inspirerende tocht is. En omdat het op de zondag flink zou gaan regenen heb ik besloten om een rondje in de buurt te doen op zaterdag. En om ook een beetje variatie te hebben koos ik voor de route van de herfsttocht van de TOS (vandaar de foto bij dit artikel).

Ik had wel wat modder verwacht na al die regen van de afgelopen week en die modder was er ook. Ontwijken heeft in het begin nog wel zin, maar als je op een gegeven moment ben je er doorheen en maakt het allemaal niet zoveel meer uit. Ik de route ligt ook de oude vuilnisbelt bij de Vlagberg. Ik kon me nog herinneren dat fietsen daar flink onmogelijk was gemaakt door de diepe sporen die zijn gemaakt door de illegale motorcrossers. Ik had de hoop dat dat wat minder was geworden, maar dat was niet het geval. En met die regen van de laatste tijd waren het allemaal heel diepe plassen geworden met steile randen. Dat was geen pretje.

De rest van de route was oké. Geen pauze genomen om mijn ritme niet te verstoren. Het laatste stuk ging over de hei. Een erg mul gedeelte waar het flink ploegen was. Zeker na alle kilometers door de modder. Maar het is goed gegaan, heb het droog gehouden. En dat is in deze dagen al heel wat.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén