BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

MTB Toertocht Zijtaart

Blijkbaar heb ik al eerder aan de MTB toertocht van Zijtaat (Sietertse ATB Tocht), maar ik kan het me niet herinneren en ook niet terugvinden in mijn registraties. Dus ik twijfel er ernstig aan. En ik moet ook zeggen dat de route me ook helemaal niet bekend voorkwam.

En die route was nogal veel op verharde wegen. Veel tussenstukken en betrekkelijk weinig bos. En op enkele plekken was het door het natte weer en modderige omstandigheden heel glad. In één bosgebiedje, waarschijnlijk een oude motorcrossbaan, waren oude asfalt fietspaden afgewisseld met onverhard. En daar ging het bijna mis in een hele gladde bocht. Gelukkig kon ik hem nog net rechthouden.

Wat wel een mooie uitdaging was, was de oude vuilnisbelt De Vlagheide. Het klimmetje was best pittig maar het uitzicht was erg mooi. De afdaling was ook heel glad en omdat ik geen specifieke modderbanden heb ging ik dwars naar beneden.

Na de pauze was de splitsing, ik koos de 56 km. Die ging opnieuw over lange verharde wegen, met hier en daar een bosgebied. Na 61 km bereikte ik de finish. Daar heb ik de fiets afgespoeld, want dat was best we nodig. Ik kon eventueel nog een broodje kroket of frikandel eten, maar omdat het al was later was heb ik daarvan afgezien.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén