BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Wahoo Elemnt Bolt

Het is zover. Na lang nadenken,
dubben, reviews lezen, video’s bekijken en webshops doorzoeken heb ik hem eindelijk gekocht, de Wahoo Elemnt Bolt.

Tijdens mijn rit van vorig weekend liet mijn Wahoo Reflct+ het afweten. Misschien omdat het koud was en de batterij daardoor de geest gaf, maar het was niet de eerste keer dat het gebeurde. Daarom maar weer eens diep in de buidel getast en de knoop doorgehakt.

De Wahho Elemnt Bolt is echt een geweldig apparaatje. Wel wat klein voor mijn wat ouder wordende ogen, maar het kan ongelooflijk veel. Een heel uitgebreide beschrijving is te vinden op DC Rainmaker. Ik heb hem online gekocht bij i-mobile.nl. De levering was snel en zeer goed.

Zaterdag heb ik een eerste testrit gemaakt met de racefiets. Natuurlijk is het altijd even wennen, maar omdat je alles helemaal zelf kunt instellen, went het snel. Ook de navigatie is even wennen, maar als je er eenmaal wat meer mee heb gefietst zal het prima gaan.

Een hele leuke feature is de mogelijkheid om Strava segmenten in de Wahoo iop te slaan. Op het moment dat je zo’n segment nadert geeft hij dat aan. Bij het begin van het segment spoort hij je aan om te GAAN. Hij geeft dan live aan hoeveel seconden je voor of achter je snelste tijd zit. Let wel op: vergeet het overige verkeer niet!!

Aan ander leuk ding is de live tracking. Middels een mailtje kun je iemand op de hoogte stellen van de fietstocht die je gaat maken. Via de link die in het mailtje zit kan die persoon live volgen waar je bent. Zo kan de koffie klaarstaan als je thuiskomt.

Al met al ben ik zeer blij en tevreden met de Wahoo Elemnt Bolt. Ook de MTB tocht van zondag verliep prima. De Strava segmenten deden hun werk. Helaas geen verbeteringen van mijn PR, maar dat gaat er nog wel van komen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén