BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Venlo Greenpark Route

Een tijdje geleden hebbebn Ine en ik een wandeling gemaakt op en in de omgeving van het voormalige Floriade terrein bij Venlo. Bij die wandeling kwamen we ook over de Greenport Bikeway. Daar ontstond het idee om een keer een route te fietsen op de racefiets naar deze omgeving.

Ik heb daarom twee mogelijkheden gepland. De eerste was een route direct naar de het Green Port terrein en terug via Broekhuizen, Blitterwijk, dus aan deze kant van de Maas. De andere route was ook direct naar Green Port, maar terug aan de andere kant van de Maas, via Well, Siebengewald en Gennep. Deze is langer. Vandaag heb ik gekozen voor de eerste, kortere route.

Het was een prima tocht. Ik ben vroeg op pad gegaan om weer de grotere drukte voor te zijn. Na 10 uur werd het inderdaad ook drukker, zoals verwacht. Het was wel iets te koud ’s ochtends, dat was wel wat jammer.

Na het Green Port terrein kwam ik op een pad dat over de A73 ging. De brug die ze daar hadden gemaakt was bewust voor langzaamverkeer. Nou, dat heb ik geweten. Het was een erg hobbelige ondergrond met een soort golvende beweging omhoog en naar beneden. Met de racefiets was dat niet echt een lekker gevoel. Mijn kuiten zijn in ieder geval goed losgeschud ?.

Bij Wanssum kwam opnieuw een verrassing, een omleiding. Blijkbaar is de directe verbindingsweg naar Geijsteren definitief afgesloten. Het alternatief voor fietsers werd echter goed aangegeven en was zeker de moeite waard. Het liep over een brug over de nieuwe weg en door een bosrijk natuurgebied. Dat is dus zeker een blijvertje.

Na een rustpauze bij Maashees heb ik het laatste stuk gefietst. Een kleine tegenvaller was dat ik dat laatste gedeelte vooral windtegen had. Ik weet niet wat dat is met die wind, maar die lijkt elke keer mee te draaien, of eigenlijk tegen te draaien. Maar goed, geen goed gevoel na een goede inspanning. En dat was het zeker. De volgende keer pakken we de langere variant.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén