BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Helmond

ALs training voor de komende Amstel Gold Race lus 3 die ik in mijn vakantie wil gaan ondernemen heb ik vandaag een rondje Helmond gedaan. Dit rondje heb ik een keer gevonden op Strava en leek me wel leuk.

Het is een beetje recht-toe-recht-aan. Wat wel wat jammer is is dat de route nogal wat dorpen en stadjes aandoet die dan doorkruist worden. Dat is zeker niet mijn voorkeur want het is er meestal druk, de wegen zijn vaak niet mooi glad, veel karaktervolle straatsteentjes en zo, en er zijn veel zijwegen en kruisingen. Ik ga liever buiten de plaatsen om door het buitengebied. Dus voor een eventueel volgende keer heb ik de route inmiddels aangepast.

Mijn plan was om pas na de eerste 60 km te gaan rusten. Bij ongeveer 55 km kwam ik langs het strandbad Nuenen. Eigenlijk een mooie rustplaats, maar ja, nog geen 60 km gefietst, dus dan maar door. Maar na 60 km kwam ik niet zo’n leuke plaatsjes meer tegen. Dus heb ik geprobeerd dan maar bij De Berkendonk bij Helmond te rusten. Dat duurde me echter te lang. Dus na 75 km kwam ik een bankje tegen en dacht, dat is de mijne. Daar ben ik gestopt en heb wat gegeten.

Zoals te zien had ik het wel een beetje zwaar. Maar na de rustpauze ging het weer prima.

Kort daarna ben ik verder gegaan. Tot in Bakel, daar heb ik even van de route afgeweken om het watertappunt te zoeken om de bidonnetjes bij te vullen. Ik had van te voren bekeken waar die ongeveer moest zijn en had hem dus ook snel gevonden. Geen overbodige luxe om eerste te kijken, want hij stond niet echt in het zicht.

Met lekker fris water ben ik weer op pad gegaan voor het laatste stukje. Wat wel grappig was was dat ik in het buitengebied van Gemert ineens langs een bekende plek kwam. Bekend van de vele keren dat ik de MTB route van Gemert heb gefiets. Die loopt namelijk langs de plek waar in nu ook langs kwam.

Thuis aangekomen kon ik tevreden zijn met mijn gemiddelde van 30.6 km/u. Dat had ik voor deze tocht niet gepland, maar toch gehaald.

Ik ben wel zo’n beetje klaar voor de Amstel Gold Race lus 3 van volgende week dinsdag.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén