BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Walcheren en Noord-Beveland

In de tweede week van onze vakantie verblijven we op de camping Wielemaker in Koudekerke/Dishoek, Zeeland. Een mooie gelegenheid om ook een keer door het Zeelandse landschap te fietsen.

Maar zo simpel was het niet. Het weer was niet zoals gehoopt, er dreigde regen en vooral de wind was een forse uitdaging. Windkracht 6 á 7 is op zijn zachtst gezegd een lekker windje. Aanvankelijk had ik een route van bijna 120 km gepland, maar bij nader inzien leek mij 90 km ook voldoende.

Het begin was prima, lekker met de wind mee zo’n vaartje van 40 km/u. Maar ja, als je een rondje fietst is er ook een weg terug die de andere kant opgaat.

Het eerste gedeelte van de route ging land West-Kapelle, Domburg en Oost-Kapelle. Dit gedeelte heb ik bijna volledig in de regen gereden. Even kwam de gedacht in mij op om via Veere weer terug naar Dishoek te gaan, maar de route kwam helemaal niet langs Veere ?. Toen ik op een gegeven moment de keuze had om links of rechts te gaan ben ik linksaf gegaan en voordat ik het wist was ik op Noord-Beveland. Dus besloot ik om de route gewoon af te maken.

Het mooie van slecht weer is dat je op veel plaatsen bijna alleen bent. Dat was nu ook het geval toen ik aan de noordkant van Noord-Beveland langs de Oosterschelde fietste, tussen de Oosterschelde-kering en de Zeelandbrug. Daar heb ik even gerust, maar koelde iets te veel af door de forse wind. Daarna ben ik verder gefietst zonder pauzes. Wel nog even een foto genomen van de Zeelandbrug.

Na de sluis bij Goes te hebben overgestoken ging het richting Middelburg. Door een stad fietsen vind ik nooit prettig, maar nu was het een kwestie van linea recta naar huis. Nog even gekeken of onze vrienden, die op minicamping De Vlaschaard staan, thuis waren, maar dat was niet zo. Dus terug naar huis, fiets poetsen, lunchen en douchen. Een volgende keer, bij beter weer, maak ik zeker nog een keer de grote ronde. Voor nu was dit prima.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén