BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Walcheren: Dishoek – Heinkenszand

Nog steeds op vakantie in Zeeland en de tijd genomen om een tweede fietstocht te maken. De vorige had uiteindelijk niet de afstand die ik beoogde vanwege de weersomstandigheden. Die waren nu iets beter met minder regen, maar de wind had niet afgenomen.

Om weer een andere richting in te gaan ging ik deze keer via Vlissingen langs het havengebied Vlissingen-Oost op. Een niet heel erg aantrekkelijke omgeving, maar het fietspad was oké en niet al te druk. Er is wel veel industrie te zien met uitzonderlijke bedrijven, zoals een bedrijf dat grote windmolens bouwd, maar ook olieboorplatformen. Een vreemde combinatie. En natuurlijk ook de kerncentrale van Borssele. Leuk om het allemaal een keer te zien, maar om er snel weer een keer een fietstocht te maken, nou, nee.

Het ‘binnenland’ heeft daarentegen zeker meer te bieden voor fietsers, zowel recreatief als voor wielrenners. Het heeft veel landbouwgrond en betrekkelijk goed wegen. Bij Lewedor, op zo’n 55 km, heb ik mijn pauze genomen. Even rustig zitten in een park.

Daarna verder, tegen de wind in, via Oost-Souburg langs Vlissingen op weer naar de camping. Ook deze keer kwam ik tot de conclusie dat fietsen door een stad zeker niet mijn voorkeur heeft.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén