BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Kessel

Het is een echte hittegolf op het moment, temperaturen van boven de 36 graden, en dat dan 8 dagen lang. Enige manier om op een redelijke manier een mooie lange tocht te maken is om heel vroeg op pad te gaan. En dat heb ik dus gedaan.

Om 05:00u ging de wekker en voor 06:00u zat ik op de fiets. Omdat de zon pas officieel om 06:13u op komt had ik en achterlichtje gemonteerd. Een voorlicht had ik niet, dat rico nam ik. Vlak na Westerbeek kwam ik een auto tegen die nogal overdreven schrok van mijn aanwezigheid in de schemering. Groot licht seinde richting mij. Maar met een vriendelijk gebaar ging ieder weer zijn weg.

Omdat het een hittegolf was had ik niet gerekend op regen. Maar vlak na Ysselsteyn voelde ik toch echt een druppel. Ik heb om me heen gekeken welke boer er nu weer aan het sproeien was, maar niets van dat, het was echt regen. Deze regen heeft mij gevolgd tot voorbij Kessel. Niet dat het hard regende, maar ik werd wel wat nat. Met de temeraturen van dat moment was dat niet zo erg, dus je hoort me niet klagen. Toen ik pauze nam bij de sluis van Baarlo was het weer droog en nog lekker.

Na de pauze was ik alweer op de terugweg. Van tevoren had ik bekeken of er nog watertappunten op de route lagen. Ik dacht dat er een in Sevenum was, dus heb ik even gezocht in de buurt van de kerk. Helaas was er geen, dus ben ik doorgereden. Ik wist ‘zeker’ dat er een bij het station van Oostrun/Venray was, dus daar aangekomen heb ik opnieuw gezocht op internet. Ik bleek er zo’n 30 meter vandaan te staan. Ik heb mijn bidons gevuld en verder gegaan.

Aan het einde van de rit heb ik de route wat aangepast. Ik wilde aan het einde even op bezoek gaan in Boxmeer, naar mijn kleinzoon. Dus in Overloon ben ik anders gereden. Het was even leuk dat ik kon aanpikken aan een groepje wielrenners die ook richting Sint Anthonis gingen, via Stevensbeek. Totaan de Sambeeksedijk heb ik hier even van geprofiteerd. Daarna naar Boxmeer en de route gestopt.

De route die ik overigens heb overgenomen van Strava, van iemand van de Land van Cuijl en Maasduinen club. Met wat aanpassingen heb ik hem eigen gemaakt. De route was op zichzelf wel aardig, niet bijzonder. Omdat ik deze keer vooral voor de afstand hemelsbreed ging (Kessel) is het logisch dat je meer de grote wegen volgt. In principe geen probleem, maar mijn voorkeur ligt toch echt bij de weggetjes buitenaf. Dat is weer voor de volgende keer.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén