BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje 33

Het is inmiddels een kleine traditie geworden om minmaal 1 keer per jaar het Rondje 33 te fietsen. Dit is oorspronkelijk een initiatief van de Toerclub Boxmeer en is hier terug te vinden. De route leidt je langs alle 32 dorpen en 1 stadje (Grave) van het Land van Cuijk en wordt traditioneel gehouden op de laatste dag van de Tour de France. Voor Boxmeerse begrippen is dat daags voor Daags na de Tour. Daags na de Tour is een groot wielerevenement in Boxmeer waar jaarlijks veel grote namen van het wielerpeloton meedoen die daags ervoor nog op de Champs Elysee in Parijs hun kunsten vertoonden.

Maar terug naar de tourtocht Rondje 33. Vanwege het Corona virus heeft het geen uitleg nodig dat deze tocht dit jaar, evenals alle andere tochten, is geannuleerd. Maar om mijn eigen kleine traditie hiermee ook te annuleren ging me te ver, dus heb ik ’s morgensvroeg mijn fiets gepakt, de route in de Wahoo gezet en ben vanuit Sint Anthonis de route gaan fietsen. Alweer extra vroeg omdat het wederom erg warm zou worden. In de morgen is de temperatuur nog heerlijk en de wegen rustig.

De route blijft ook een leuke uitdaging. Ondanks dat het voor mij over het algemeen erg bekende wegen zijn is de afstand er toch nog wel eentje die voor mij wel een grens aangeeft ?.

In Cuijk, bij de pont, heb ik mijn eerste pauze ingelast. Het ging prima, alleen die voeten doen zo af en toe wel zeer. Dus even de schoentjes uit en genieten van het uitzicht op de maas.

Hierna heb ik de route vervolgd richting Haps. Als voorbereiding op de tocht had ik bekeken waar in de buurt watertappunten zijn om de bidonnetjes weer opnieuw te vullen. Op de kaart stond een watertappunt in Beugen, welke als laatste was voor het resterende gedeelte van de tocht. Een prima optie, want daarmee zou ik zeker uitkomen. Echter, aangekomen in Beugen bleek dat het watertappunt een brandkraan was. En daarmee kan ik mijn bidons niet vullen. Dus ben ik doorgefietst naar Boxmeer om mijn bidons bij te vullen bij Eline thuis. Een prima alternatief, want zo kon ik mijn kleinzoon ook nog even zien ?. Ik heb wel na thuiskomst melding gedaan van de fout op de drinkwaterkaart.nl. Nagenoeg direct is het watertappunt in Beugen verwijderd. Prima, toch?

Kort na Maashees begonnen mijn voeten weer flink pijn te doen, dus heb ik in Overloon nog kort gepauzeerd en de schoenen weer even uitgedaan.

Daarna kwam het volgende incident, een wesp in mijn helm. Ik had een lekker tempo, fietste in Stevensbeek toen de wesp tegen mijn helm klapte, erin vloog en meteen op mijn hoofd stak. Geen fijn gevoel. Maar met wat uitknijpen en koel water over mijn hoofd heb ik de tocht vervolgd. Na een korte route via Westerbeek en Oploo was ik thuis. Al met al toch een lekker tochtje, volgend jaar weer.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén