BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje nieuwe fietsbrug Cuijk

Omdat het toch nog een beetje mooi weer was nam ik de kans waar om met de wielrenner naar de nieuwe fietsbrug bij Cuijk te gaan. Dus heb ik een kleine rit gepland en ben na het werk op pad gegaan.

En ik moet zeggen, het ging als een speer. Op het fietspad van Cuijk naar Katwijk, langs de Maas, reed ik zomaar een PR. En de 14e snelste tijd in Strava. Maar ja, met de wind in de rug, en dat is in Strava natuurlijk niet te zien. Deze wind had ik op de terugweg aan de andere kant van de Maas natuurlijk vol op de kop. Het gemiddelde zakte daarom dus terug van 33 km/u naar 32,2 km/u.

Maar ik heb toch maar mooi de nieuwe fietsbrug gezien, evenals heel veel andere mensen, want het was echt druk. Wat een beetje tegenviel was de oprit bij Katwijk. Die is wel nieuw gemaakt, maar nog niet af. Dus het was nog een ruw stenig pad met veel dikke stenen en grote gaten. Dus eigenlijk geen pad om met de wielrenner overheen te gaan. Toch maar gedaan.

Maar verder is het een prima brug. Ik denk dat er heel veel mensen die hem gaan gebruiken voor woon-werk verkeer erg blij mee zijn. Ook wandelaars zullen veel gebruik van de brug maken omdat er, zoals op de foto te zien, een aparte strook is gemaakt voor wandelaars. De breedte voor fietsers is echt ruim voldoende. Een aanwinst voor de regio.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén