BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Groesbeek – Beek Ubbergen

De vakantie naar Zuid-Limburg komt dichterbij. Tijd om wat klimkilometers in de benen te krijgen. Dus vertrok ik richting Groesbeek en Beek-Ubbergen.

De zondag gaf mooie temperaturen, niet te warm en zeker niet te koud. Aangekomen bij de eerste klim merkte ik al wel dat het niet vanzelf ging. Ik werd ook voorbij gefietst, wat overigens geen schade is.

Toen ik langs Camping “Klein Amerika” in Bredeweg fietste, net na een beklimming, kreeg ik steken in mijn buik. Ik heb het dus even wat rustiger aan gedaan, waarna ze ook weer verdwenen. Gelukkig.

Daarna ging het richting Wyler. Daar heb ik nu voor het eerst de Vogelsang gedaan. Een mooi stukje omhoog met een fraai uitzicht als beloning.

Toen beging het echte klimmen. De wegen in Beek, zoals de Bosweg en Oude Holleweg, zijn echte kuitenbijters. het lukt me wel om deze al fietsend te nemen, maar wel met het lichtste verzet. Even daarna volgende nog een afdaling, gevolgd door de klim van de Ubbergen Holleweg. Toen zaten de klimmeters en wel op.

Via het mooi pad door de bossen en de Zevendalsweg bereikte ik Plasmolen. Bij Heumen ben ik over het Maas-Waalkanaal hpgegaan en langs de A73 naar Cuijk. Daarna ging de route bij direct naar huis.

Een prima route met zo’n 538 klimmeters. Het was pittig en ik ben benieuwd of ik echt klaar ben voor het rondje Zuid-Limburg. We gaan het zien.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén