BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Groesbeek – Beek Ubbergen

Het was weer een keer tijd om wat hoogtemeters te maken en waar kan dat in de buurt beter dan bij Groesbeek en Beek-Ubbergen. Dus ging te route die kant op.

Al eerder heb ik deze route gefietst, maar nu heb ik toch wat aanpassingen gedaan waardoor ik een extra rondje heb gemaakt via de Zevenheuvelenweg, de Derdebaan, die uiteindelijk weer aansluit op de Wylerbaan. Grappig is dat ik mijn eerste rustpunt heb gekozen aan de Wylerbaan, vlakbij een splitsing. Ik vroeg me af waar die weg linksaf naartoe ging, zeker omdat er nogal wat wielrenners vanaf kwamen en in gingen. Toen ik vanaf de Zevenheuvelenbaan de Derdebaan nam en aankwam bij de Wylerbaan begreep ik het. Ik kwam dus precies uit bij die splitsing waar ik mijn rustpauze heb genomen.

De klimmetjes bij Wyler, De Volgesang en Neue Grenzweg gingen prima, evenals die bij Beek. Ik probeer steeds verder te komen met de versnelling op het middelste voorblad, maar de Oude Holleweg in Beek is nog net iets teveel van het goede. In deze route heb ik ook de afslag naar Ubbergen niet genomen, omdat ik het extra rondje bij de Zevenheuvelenweg heb toegevoegd.

De tweede pauzeplaats was in Mook, aan de Passantenhaven.

Later in de route heb ik er ook voor gekozen om niet langs de Kraaijenbergse plassen te gaan, maar via Sint Agatha. Uiteindelijk is het, na wat extra omzwervingen in Sint Anthonis, uitgekomen op 100 km.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén