BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Nuenen B24R

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de wielrenner heb gepakt. Rondje 33 was de laatste keer, daarna startte mijn vakantie en heb ik de Koga even niet aangeraakt. Maar op de laatste dag van mijn vakantie vond ik dat het wel weer kon. En maar meteen weer een rondje van 100+ km.

De keuze is gevallen op een route van de TOS, Nuenen B24R. Hieraan heb ik enkele aanpassingen gedaan omdat de orginele route via de Peeldijk richting Bakel gaat. Ik weet dat die Peeldijk een verschikkelijk slecht fietspad heeft, dus liefst zo kort mogelijk houden. Na een kort stukje ben ik dan ook via binnenwegen naar de Stippelberg gegaan. Daarvan weet ik dat het fietspad onlangs prachtig is vernieuwd en nu heerlijk vlak is.

Ik heb deze route mede gekozen vanwege de windrichting. Mijn plan was om het eerste gedeelte wat tegenwind te incasseren en op de terugweg lekker wat mee te hebben. Dat is gelukt.

Vlak voor Helmond kwam ik langs kasteel Croy, een prachtig kasteeltje. Hierna ging het door de buitenwijken van Helmond richting het Wilhelminakanaal, zo’n 7,5 km langs het kanaal op totaan Lieshout. In Keldonk heb ik op het pleintje bij de kerk een rustpauze gehouden. Door was ook een watertappunt, dus heb ik mijn bidon gevuld.

Het laatste gedeelte ging ruim om Boekel heen naar De Grote Baan en van daaruit via binnenwegen en de Gemertseweg terug naar huis.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén