BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Nuland B04R

De zondagachtend was weer gereserveerd voor een mooie wielrenroute. De temperatuur zou ronde de 13 graden zijn en dan is het altijd moeilijk te bepalen wat je moet aandoen. Ik besloot om mijn armstukken voor het eerste gedeelte aan te doen en dat was geen slechte beslissen. Ook deze keer koos ik ervoor om lekker vroeg op pad te gaan. Rond kwart voor 8 was ik op weg. Na een aantal kilometers was ik voldoende opgewarmd om de armstukken uit te doen.

De route is opnieuw geleend van de TOS. Het leuke hieraan is dat je niet altijd dezelfde wegen fietst, hoewel dat niet altijd te voorkomen is. Maar deze route had toch weer verrassingen in peto. Sowieso na Boekel was grotendeels nieuw, maar ook rond Venhorst zijn wegen gekozen die ik nog niet eerder heb gehad. Niet dat de omgeving zoveel anders is, maar toch.

In het geheel van de route erg mooi. Er waren heel weinig stukken langs grote, doorgaande wegen en heel veel landelijke wegen. Ook waren er veel stukken door de bosgebieden en niet te vergeten langs mooie huizen. In de eerste helft was vooral het gedeelte bij Vorstenbosch tot aan Nuland zeer de moeite waar.

In Nuland heb ik een pleintje opgezocht. Nuland was eigenlijk het enige dorp waar ik door het centrum zou komen, dus gokte ik erop dat er een watertappunt zou zijn. Aangekomen op een (niet al te gezellig) pleintje heb ik wat gerust en zocht ik op de telefoon een watertappunt. En inderdaad, in Nuland was een watertappunt aanwezig. En waar was die dan? Nou, ongeveer 10 meter van waar ik zat. Dat was gewoon erg toevallig en een meevaller. Ik heb wat extra water gedronken en mijn bidon weer gevuld.

Daarna ging ik verder richting Geffen en vervolgens naar de Maashorst. Na een heenweg met vooral tegenwind was het nu tijd om te oogsten en de wind meer in de rug te hebben. Dat was het geval, en dat fietst wel een stuk gemakkelijker. Op deze manier kon ik mijn gemiddelde snelheid nog een beetje oppoetsen naar 31,5 km/u. Een gemiddelde om mee thuis te komen.

Thuis komen na een hele mooie route die mogelijk nog wel een keer vaker op mijn programma komt te staan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén