BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Nuland B04R

De zomer begint, althans, de temperaturen stijgen en de zon is steeds meer te zien. Dus dan maar lekker vroeg de fiets op. Vandaag was het net na half 8 ’s morgens. Het was best nog wel een beetje fris, dus armstukken waren geen overbodige luxe.

De route die ik voor vandaag heb gekozen is Nuland. Volgens mij had ik die nog nooit gedaan en stond hij te wachten in de geplande routes, maar aangekomen in Nuland, op de markt, realiseerde ik mij dat ik daar al eens eerder was geweest, met de racefiets. Dus deze route was niet nieuw voor mij.

Wel kan ik zeggen dat de route zeer de moeite waard is. Je fietst vooral op binnenwegen in het buitengebied en komt met enige regelmaat door of langs natuurgebieden. Zeker op de vroege ochtend is het heerlijk rustig en kun je mooi om je heen kijken.

Gedurende de ochtend werd de temperatuur wat hoger en konden de armstukken uit. De wind was er wel (weer). Niet hel erg sterk, maar op de heenweg richting Nuland merkte ik wel dat ik de snelheid niet makkelijk kon vasthouden. Dat was wel anders op de terugweg.

Op een gegeven moment zag ik van links een groep wielrenners aankomen. Aangezien ik van rechts kwam ging ik er vanuit dat ik voorrang had. Echter, zonder blikken of blozen reden ze door, althans, een deel van hun. Dus ik in de remmen en eindigde ik midden in hun pelotonnetje. Daar heb ik heel even mijn ongenoegen laten blijken en heb flink gas gegeven. Ik heb ze daarna niet meer gezien.

Het laatste stuk was wel nog even aanpoten. Vanaf Wilbertoord dacht ik de route te weten, maar ik werd toch iets anders gestuurd. Een leuke verrassing, toch weer net iets anders dan anders. Thuis aangekomen kon ik wel tevreden zijn met de tocht. Meet dan 100km en een gemiddelde van 31,8 km/u. Dus zeker niet slecht, gezien de training die ik tot nu toe dit seizoen heb gehad. Dit smeekt zeker naar meer mooie, lange, vroege tochten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén