BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Overasselt en Nederasselt

Weer tijd voor een door-de-weeks rondje. En opnieuw is het zaak om rekening te houden met de wind, die maar niet wil afnemen. Omdat deze vanuit het NNO waait was de keuze om weer richting Cuijk te gaan. Het is ook alweer een tijdje geleden dat ik de Maasbandijk bij Overassel heb gefietst, dus dat leek me een mooi doel.

Dus ben ik vertrokken naar Cuijk met een redelijk rechte lijn. Na Katwijk, bij de A73, ben ik de Maas overgestoken over de grote brug van de A73. Bij Heumen ging ik de Maasbandijk op. Daar had ik de mazzel dat ik werd ingehaald door een wielrenner die een mooi tempo reed. Omdat we daar vooral windmee hadden kon ik hem goed volgen. Maar alleen maar profiteren wilde ik ook niet, dus haalde ik hem op een gegeven moment in, waarbij ik aangaf dat ik ook wel wat kopwerk wilde doen. Zo hebben we elkaar een beetje afgelost en bereikten we mooie snelheden.

Bij Nederasselt lag er veel nieuw grit op de weg, dus ben ik het voorzichtig aan gaan doen. Onder de John S Thompsonbrug bij Grave en er overheen. Daar ging de andere wielrenner rechtdoor. Nog even bedankt en verder gegaan.

Via een omweg ben ik om Grave heen gegaan. Een stukje door een park, wat niet helemaal ideaal was, maar dat had ik niet verwacht. Net voor Mill heb ik langs de Graafseweg toch nog even een pauze ingelast. Daarna was met een lekker tempo terug naar huis.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén