BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Berg en Dal – Kleef B18R

Het is vakantie. We gaan weer lekker recreatief fietsen. Maar voordat het zover is nog even met de wielrenner weg om een mooi ritje te maken. Vandaag zou het erg wearm worden, dus ben ik weer vroeg op pad gegaan, 7:15u op de fiets.

Deze keer was de keuze gevallen op een rondje Kleef via Berg en Dal. Dat betekent dus aardig wat klimmetjes. Niet al te stijl, maar toch. Ook in Duitsland staat een klimmetje op het programma. Eentje die ik vorige weel ook al heb gedaan.

De route begon vrij standaard, via De Vilt, Gennep en Ottersum naar de Holleweg richting Breedeweg. Maar net na de klim ben ik rechtsaf gegaan Duitsland in. Via Wyler ging de route naar Berg en Dal. Dat betekent de Oude Kleefsebaan omhoog. Niet steil, wel best lang. In Berg en Dal dalde ik af op de Jan Dommer van Poldersveldweg. Een steile weg die mijnsinziens niet ongevaarlijk is. Zeker aan het einde waar het asfalt overgaat in klinkers. En uitgerekend aan het einde van de weg, op de klinkertjes, werd een tuin besproeid waarbij water op de weg was gekomen. Echt gevaarlijk, de weg was er echt glad na de lange droge periode. Gelukkig ben ik geen held en ging ik niet al te snel naar beneden.

Wat volgde was een hele slechte klinkerweg naar Beek Ubbergen. En dat op keiharde wielrenbandjes, da’s niet fijn. Even laten boog ik af naar de Ooijpolder. Even later fietste ik door het prachtige Duiste natuurgebied bij Zyfflich, de Düffel-Kellener Altrhein un Flußmarschen. Het was daar mooi draaien en keren totaan Kleef. Even voor het bereiken van Kleef heb ik even een pauze ingeslast en daarna was het even flink klimmen op de Heidestraße en Poststraße.

Vervolgens ging het langs Kleef op, het gedeelte van vorige week. Via Kessel en Hommersum kwam ik weer in Nederland, over de mooie Looiseweg. In Gennep heb ik nog even de bidons gevuld bij het watertappunt. Dat was vanwege de drukkende warmte wel echt nodig. Uiteindelijk heb ik rustigaan gedaan en kwam ik best wel vermoeid thuis. Vermoeid ondanks de schamele 30,6 km/u gemiddeld. Het zal wel aan de klimmetjes en de hitte gelegen hebben.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén