BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Elsendorp – De Rips – Merselo – Overloon

Langzaam kimen we weer terug in het goede ritme na mijn rugklachten. Dus is het tijd voor een geode test, bijna 60 km bij een doordeweeks rondje.

En ik moet zeggen dat het niet slecht ging. Het eerste gedeelte was nog tegen de wind in, maar na de rotonde bij Milheeze was het vol wind mee. Heerlijk. Snelheden van rond de 40 km/u waren gemakkelijk haalbaar.

In Overloon heb ik gepauzeerd. De bedoeling was om over de fietsbrug in het Oorlogs- en verzetsmuseum de gaan, maar die was al gesloten.

Na de pauze had ik de keuze om de kortste weg terug naar huis te gaan, via Stevensbeek, of de langere, geplande route. Ik koos voor de laatste optie. Een prima besluit denk ik. Hoewel het laatste stuk weer flink tegen de wind in was kon ik toch nog een redelijk tempo aanhouden. Dat ging we dus niet slecht af. Eindelijk weer eens zonder pijn op de fiets. Ook na de fietstocht voelde ik me prima. Nu weer langzaam verder opbouwen.

En dat fietske, wat een heerlijk ding is dat. Dat schakelen en een heerlijkheid. Ik heb nu gekozen voor de semi-synchronized shift. Dat betekent dat wanneer je van voorblad wisselt automatisch de achter derailleur twee tandwielen groter of kleiner schakelt. Daardoor is het verschil tussen het schakelen tussen het grote en kleine voorblad (en andersom) beperkt blijft. Een fantastische optie šŸ‘.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén