BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Maasdijk Heumen – Balgoij

Mijn tweede rit dit jaar op de wielrenner. Ik heb de Maasdijk Heumen route van de toerclub Boxmeer als basis genomen, iets aangepast en vertrokken. Deze route gaat via Boxmeer, Oeffelt en Sint Agatha over de ‘nieuwe’ fietsbrug bij Cuijk richting Heumen. Aangekomen in Mook heb ik even een bezoekje gebracht aan Swen en Wieke. Even bijkletsen en weer verder.

Het stuk van Mook naar de brug bij Heumen is een mooi stuk langs het Maas-Waal kanaal. Dat het een mooi stuk is was te merken aan het aantal fietsers en wandelaars. Na dit gedeelte ben ik over de brug naar Heumen gegaan. Daarna wacht de lange Maasdijk naar Nederasselt op je. Lekker een beetje wind mee, dus heerlijk cruisen. Net voor Nederasselt week de route af en fietste is door de landerijen naar Balgoij. Na Balgoij heb ik een pauze genomen, op de dijk, uitkijkend over de uiterwaarden en de brug bij Grave.

Na de pauze fietste ik door Grave richting Escharen. Daarna volgde een hele lange, saaie weg achter Beers langs. Deze weg ken ik wel, die heb ik eerder gedaan. Er zijn hier echter niet heel veel alternatieven. En als je een beetje wind mee hebt is het best lekker, maar dat was vandaag niet het geval.

Na Beers waren Haps en Rijkevoort aan de beurt. Daarna rook ik de stal alweer. Met een gemiddelde van boven de 30 km/u was ik zeer tevreden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén