BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Twisteden-Gennep

Alweer de derde wielrenrit van dit seizoen. Het was weer droog, een beetje fris en wat wind, maar goed genoeg om de wielrenner te pakken. Ook deze keer heb ik de zaterdag gekozen om het rondje te maken. Een rondje dat langzaam steeds iets langer wordt, de opbouw gaat voorspoedig.

De route heb ik geleend van de toerclub Overloon en liep via Overloon richting Smakt en Wanssum. Het eerste gedeelte was flink tegen de wind in. De gemiddelde snelheid kwam zeker niet boven de 30 km/u uit. Maar dat maakte ik later goed. Nadat ik Well en Wellerlooi achter me had gelaten passeerde ik de grens met Duitsland en ging het richting Twistenden. Daar sloeg ik eindelijk linksaf en kreeg ik steeds meer de wind van achter. Het gemiddelde liep langzaam op.

Ne Wemb fietste ik langs het vliegveld Weeze. Daarna moest ik een stuk over de doorgaande Duitse autoweg ()100 km/u). Dus heb ik me maar even ingespannen om dat zo snel mogelijk achter me te laten. Gelukkig was het niet al te druk met verkeer. De snelheid was heerlijk.

Kort na dit stuk ging ik Nederland weer binnen, bij Siebengewald. Ook bij dit gedeelte, tot en met Gennep liep met de wind mee. Heerlijk. Vlak voor Gennep heb ik even een pauze ingelast. Meestal probeer ik de eerste 60 km door te fietsen en dan een bankje opzoeken. Deze was pas na 70 km, maar omdat ik daarvoor veel wind in de rug had was dat geen probleem. Daarna was het een kwestie van de Maas over bij Gennep en via Oeffelt en Beugen weer terug naar huis.

Einde van een prima rit. Mooie afstand en over het algemeen mooie wegen, niet al te druk. Misschien volgend jaar weer een keer.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén